Аталай  е и член на тази комисия, но каза, че не очаква нещо особено да излезе от работата й.

„Сделката е приключила в първата си фаза. Те имат окончателен договор. Фирмата е платила съответните средства в рамките на 5 млн. и е поела определени ангажименти. Тези хора, когато са поемали тези ангажименти, са знаели, че ще влязат в домовете на 3 млн. души”, обясни Рамадан Аталай п Би Ти Ви.

ДПС бяхме изненадани от представянето по този начин на темата, с която ще се занимава комисията, коментира той:
„Първоначално идеята на БСП беше да проследим и да проучим планираната продажба на ЧЕЗ и се изненадах как ще следим сделка, която е на ЧЕЗ, и се развива в Чехия ние ще проследим как чехите са я планирали.

Както винаги, ГЕРБ се опитват да променят същината на проблема и вкараха още едно изречение и сега стана една мега комисия и ще разгледаме обстоятелствата около приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ в рамките на един месец, неща, които са се случили от 2002 г. до 2017 г.”

Не е работа на политиците и на министър-председателя да се намесват във вътрешните работи на частните дружества, защото по този начин, заплашвайки ги, когато те чувстват несигурност в тази държава – големите инвеститори напускат
, заяви депутатът.

ЧЕЗ си заминават, има и много други фирми, няма сигурност, няма стабилност. Докато няма сигурност в инвеститорите – няма кой да дойде да инвестира в тази държавата, допълни Рамадан Аталай.

По думите му, намесата на институциите с цел да бъдат пречка на развитието на икономиката ни гони инвеститорите от тук.