9-годишният Ц.Т. от кубратското село Каменово изпил неустановено количество вино и около 17 ч. на 19 октомври се озовал в спешния медицински център в Кубрат, съобщиха от полицията в Разград, цитирани от "Фокус".

По-късно е откаран в болницата в Разград. Оставен е под наблюдение без опасност за живота.
По случая е образувана проверка.

Сигналът за колабирал седмокласник в Елховец е подаден в РПУ-Мадан от 38-годишната майка на момчето в петък, съобщиха от смолянската полиция.

Инцидентът станал привечер в близост до училищния двор.
Двама ученици си организирали след часовете "почерпка" с домашна ракия. Едно от 13-годишните момчета обаче не издържало на погълнатото количество алкохол и припаднало.

Седмокласникът е транспортиран и приет за лечение в МБАЛ-Смолян.

Това е най-малкият пациент, приеман през годината с алкохолна интоксикация в смолянската болница, съобщиха от Отделението за анестезиология и интензивно лечение.

По данни на Националния център по обществено здраве, 87% от българските 16-годишни ученици са употребявали алкохол в живота си, а близо 30 на сто са употребявали 40 и повече пъти алкохол в живота си.

Тревожна е и статистиката, че през 1999 г. 57% от 16-годишните са заявили, че са пили поне едно питие в последните 30 дни. А през 2011 г. този процент вече е 65,2.