Тази заяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред журналисти по повод обществената поръчка за 48 000 лева за менюто на правителствения авиоoтряд, предаде БГНЕС.

След като се рaзбра, че в кетъринга са включени омари, сьомга, скариди, папая и други екзотични храни, както и 12-годишно уиски "Джони Уокър", вчера премиерът заяви, че е разпоредил поръчката да бъде спряна. Самият Бойко Борисов беше категоричен, че отказва да яде от скъпата храна на борда на държавните самолети.

Днес Московски отрече да е ял от луксозните храни, заявени в поръчката.

"Не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там. Такъв кетъринг си е вървял сигурно десетки години, но са го писали примерно морски дарове, не е било разбито, и сега като е разбито се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората", коментира той.

Министърът изказа предположение, че едва ли журналистите вярват, че той се занимава с кетъринга на авиоотряда. Нямал никаква представа, контролирал други неща – законодателството в сектора, наредбите, а не менюто, "това е смешно".

"Точно заради предния ни мандат, понеже писахте глупости, че Борисов ял по 2 кг фъстъци, като летял с авиоотряда. Премиерът още от началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал. Дето се вика по една-две ябълки е ял, докато е летял", добави Московски.

Той заяви, че няма да има последствия за ръководството на "Авиоотряд 28", защото тази практика е от години.