Лидерът на ДСБ в оставка коментира пред bTV очакваното разсекретяване на документа от президента Румен Радев. Бившият депутат уточни, че вече е дал писмено съгласие пред държавния глава, каквото той поиска от всички участници в срещата.

"Боя се, че след като конкретната стенограма бъде публикувана, тя ще предизвика разочарование, защото нищо драматично, тайно и важно на този Консултативен съвет не се е случило. Случило се е преди това на място - в сградата на БНБ на срещата, на която са били само ГЕРБ, БСП и ДПС, и е взето решението да няма банкова ваканция", каза обаче Кънев.

Според него именно от срещата в БНБ може да стане ясно кой е искал затваряне на всички банки и кой не го е допуснал.

„На КСНС можеше от хода на разговора човек да стигне до изводи, но по спекулативен път. Не е имало такъв дебат. Нека да излезе стенограмата и много ясно хората ще могат да си направят извода кой, но дни и часове преди това, а не на самия КСНС, е защитавал тезата да се затворят всички банки”, коментира още Кънев.

Според него решението е в ръцете на прокуратурата.

В края на миналата седмица и лидерът на ДОСТ Лютви Местан също заяви, че по време на въпросните консултации нито ГЕРБ, нито ДПС са предлагали банкова ваканция, както заяви бившият председател на БСП Сергей Станишев.