Един от атакуваните водачи е в изборната листа в Хасково - Станислав Иванов - син на Георги Иванов, който четири мандата е кмет на града и всеки път е подкрепян от различна партия.

Неодобрение отвътре в РБ пък предизвика и листата във Велико Търново и по-точно кметът на Свищов Станислав Благов. От "България на гражданите" на Меглена Кунева не приеха номинацията му, защото не е познат на обществеността в Търново и бил близост с ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов, който пък се смята за близък със сочения за лобист в съдебната система Красьо Черния.

Скандален е всеки в България, който не работи за ДПС, коментира пред Нова телевизия Радан Кънев.

Видяха, че отиваме на битка, че сме опасни и тук е въпросът, откъде идва атаката - от ДПС, от Ахмед Доган. В Хасково ДПС няма да си получат мандата, който очакват, в Смолян ще им отнемем мандат (там водач е Ариф Агуш, който напусна ДПС - б.р.), в Монтана ще отнемем мандат на БСП и те го виждат това. Свикнали са извън София да сме слаби, само че това няма да се случи и са много стреснати”, добави лидерът на ДСБ. 

Според Кънев случващото се в момента в Блока е последица от първата фаза на атаката срещу него – опитът да бъде разцепен. По думите му формацията е показала, че не е проект на жълтите павета, че не е брошка, а политическа сила, която е изградил това, което е липсвало на десницата – здрави връзки с местната власт там, където е независима.

Да се наредят листите на седемпартийна коалиция, с гражданска квота, с местни съюзници, е математически невъзможно. Това е огромен труд и невероятен успех, че успяхме да стигнем дотук”, отбеляза още Кънев.


АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?