Само българи и румънци искат да работят в UK

stat
12:13  |  16 февруари 2017 / Редактор Георги Брандийски / обновено преди 39 минути
Броят на работниците от България и Румъния обаче продължава да расте – 305 000 са пристигналите миналата година
Сн.: Bulphoto


Има спад на чужденците, желаещи да работят във Великобритания. Броят на желаещите румънци и българи да работят там обаче расте.
За първи път за последните повече от две години се наблюдава спад, макар и незначителен, на работещите във Великобритания европейски граждани, пише интернет изданието на „Дейли експрес“, позовавайки се на националната статистика, съобщава БНР.

Данните са за последното тримесечие на миналата година. Това се обяснява с референдума за Брекзит и падането на стойността на паунда, които правят Острова по-непривлекателен за чужденците.

Броят на работниците от България и Румъния обаче продължава да расте – 305 000 са пристигналите миналата година, което е увеличение с 90 000.
26 000 са само за последното тримесечие.

Не се съобщава колко от тях са българите и колко румънците.

Цялостната статистика показва още, че имиграцията продължава да оказва сериозно влияние на пазара на труда. 5,4 милиона души, родени в чужбина, са си намерили работа във Великобритания до края на 2016 година.
В същото време миналата година броят на родените във Великобритания работници е намалял със 120 000 до 26 милиона.

„Дейли експрес“ пише, че тази статистика показва, че „бумът“ на пазара на труда във Великобритания продължава да се дължи на имигрантите.

Вестникът предупреждава правителството за непосилната цел да намали нетната миграция, след като Великобритания напусне ЕС.


Последно в По света


Омраза, лъжи, манипулации: интернет като проклятие

Едно от най-революционните технически достижения на човечеството е и проклятие: интернет дава почти неконтролируемо поле за изява на хора, пълни с омраза и гняв


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Има ли опасност от терористични актове в България? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?