Тя публикува писмото в личния си профил във Фейсбук, разгневена заради мизерията, в която живеят и се лекуват нейните пациенти.

"Уважаеми г-н Радев, Обръщам се към Вас с въпрос защо и най-вече до кога ще бъдат държавно охранявани (доколкото НСО е служба към Вас) лицата Делян Пеевски, Ахмед Доган и Цветан Цветанов. Питането ми е в качеството ми на съвестен данъкоплатец, който се интересува как се харчат неговите пари. В същото това качество, но и като директор на държавна болница пък питам защо не се отпускат нужните за лечебното заведение 315 хиляди лева за подобряване енергийната ефективност на сградите, където се лекуват ПСИХИЧНО БОЛНИ!", попита д-р Гълъбова.

По думите й, за психиатричните пациенти не се отделя и 1/10 от сумата, която се отделя за охрана на политици. Д-р Гълъбова допълни, че зимата е била тежка за пациентите, а в най-студените периоди температурите в стаите не са надхвърляли 15 градуса.

"Неофициално от МЗ ми отговориха, че ще се "търсят пари по някакви проекти"?!? Питането ми е защо за моите болни, които не са в дъното на таблицата, ами са извън всякакви таблици, се търсят пари по "някакви проекти", а за безценните животи на визираните от мен лица, а има и други подобни, се отделят милиони годишно. Ами като се чувстват толкова застрашени да си наемат охрана, да си я плащат и да се пазят от всенародната любов. Кога най-после ще обърнем пирамидата, г-н Президент?", пише още директорката на психиатричната болница.

Тя от години призовава държавата да премести лечебното заведение в София и да се подобрят условията в него. Дограмата на болницата е от 1949 г.

"За психично болните у нас не се мисли. При нас всичко е втора употреба - линейката ни, служебната кола. А при нас се лекуват "130 хора, 130 счупени душички", които имат нужда от повече грижа", изтъкна д-р Гълъбова.

Днес тя ще внесе писмото с входящ номер в президентската администрация.