Това съобщиха от прокуратурата в града, като отхвърлиха хипотезата за терористичен акт, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

При нападението мъжът извика „Аллах акбар” (Бог е велик), което предизвика подозренията, че е свързан с радикалния ислям.

Шофьорът е 40-годишен френски гражданин с марокански и алжирски произход.

Нападателят твърди, че е действал „сам” и „по своя воля”, като мотивирал атаката със страданието на палестинските и чеченските деца.

„Съвременните екстремисти не са заблудили се, а психично болни хора, които не може да бъдат излекувани, а само унищожени. Това са хора, които са поели път срещу исляма, своя народ и закона”, коментира междувременно президентът на Чечня Рамзан Кадиров.

Френският президент Франсоа Оланд призова днес държавните служби към „изключителна бдителност”, след като през уикенда бяха извършени две свързани с радикалния ислям атаки.

Не трябва да се поддаваме на паниката”,
подчерта той на заседание на правителството.

Освен случаят със шофьора, в събота мъж нападна полицаи в град Жуе-ле-Тур. Той рани трима полицаи с нож, като също крещеше "Аллах акбар".

Снощи вътрешният министър Бернар Казньов заяви пред френски медии, че нападателят в Жуе-ле-Тур, който е приел исляма, изглежда също е бил психически нестабилен.