Нападателят от спирката е настанен в психиатрия

stat
12:13  |  17 май 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
26-годишният Живко Кючуков е криминално проявен 26-годишният Живко Кючуков е криминално проявен
Сн.: Facebook

26-годишният Живко Кючуков, който нападна и счупи таза на непозната възрастна жена в Бургас, е въведен за лечение в Центъра за психично здраве в морския град.
Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, тъй като съществуват данни, че мъжът страда от шизофрения, съобщиха от Районната прокуратура в Бургас, под чийто надзор и ръководство се води досъдебното производство.

Бруталната атака е станала на 9 май около 15.30 ч. на автобусната спирка до блок 61 в кв. "Изгрев". 72-годишната Виолета К. чакала автобус, когато е изритана жестоко в гърба от млад мъж. При падането си на земята пенсионерката е получила фрактура на таза и е настанена в болница. От полицията в града съобщиха, че нападателят - криминално проявеният Живко Кючуков от Бургас, е бил задържан за 24 часа и е направил пълни самопризнания.

От прокуратурата допълват, че досъдебното производство е за нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди.

От заключението на съдебно-психиатрична експертиза ще стане ясно дали Кючуков е вменяем и дали може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Освен това е назначена съдебно-медицинска експертиза на пострадалата жена, която към момента не е изготвена. Назначена е и техническа експертиза на камерите, които са записали инцидента.

По случая са разпитани множество свидетели, които са станали очевидци на атаката.


Последно в Общество


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?