Спрямо тези двама обаче няколко дни преди това има постъпила жалба за арогантно поведение при проверка, която са осъществявали на спрян автомобил, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол по повод на публикациите в медиите, че коли на определени дарители не се спират от органите на МВР.

„Не смятам, че винаги трябва да се хващаме за нещо, което е непроверено или от анонимни сигнали, които са постъпили“, добави той.
Вицепремиерът обясни, че средствата от дарения отиват в бюджета на МВР, а не в касата на партията ГЕРБ.  90 процента от даренията били за бензин. Те били доброволни.

Депутатът от левицата Ангел Найденов посъветва да се направи регистър на дарителите на МВР. Той допълни, че 6,5 милиона са твърде голяма сума за дарения, цитира го БГНЕС.

Вътрешните правила за дарения на МВР вече са публикувани на сайта на министерството.
Според тях, дарители на МВР не могат да бъдат лица, осъждани с влязла в сила присъда и срещу които има образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

На МВР могат да бъдат дарявани вещи, пари, недвижими имоти, труд и услуги, ползване на обекти на интелектуална собственост, ценни книжа.
Няма да се приемат дарения, които противоречат на морала и добрите нрави, за които се предлага получаване на облаги от страна на дарителя, или такива, които биха могли да попречат на изпълнението на основните задачи и дейности на МВР.

Няма да се приема нищо и от анонимни дарители. Даренията ще се отказват, когато чрез тях дарителят упражнява стопанска дейност.