Борисов разпореди проверка заради такса ”празен стол”

stat
21:12  |  9 август 2017 | Политика / Редактор Мануел Насименто /  
Заведението Miloz Fish & Grill в Созопол Заведението Miloz Fish & Grill в Созопол
Сн.: Официална фейсбук страница

Премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на заведение, начислявало пари за незаети места, съобщи пресцентърът на министерството на туризма.
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол.

В сигнала си посетителите посочват, че заведението ги е таксувало с касова бележка, защото са били оставени незаети столове на заетата маса. Така за четири празни стола клиентите трябвало да заплатят 80 лв.

На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението.

Министерството на туризма сигнализира Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.

Във връзка с публикувана в социалните медии информация, че ресторантьор в Созопол начислява по 20 лв. на стол при резервация Комисията за защита на потребителите извърши незабавна проверка в обекта.

Установено беше, че потребителите не са заплатили изисканата такса. Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

От Комисията посочват, че подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани.

Те напомнят случая от миналата година, когато ресторант в Стара Загора изискваше от клиентите си да заплащат такса от минимум 20 лв. в случай, че детето им играе в заведението – нарушение, за което търговецът бе санкциониран.
Последно в Политика


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.