Справката е за периода от 14 юни 2013 г. до 23 юли тази година. Поискана е от Борис Рангелов- един от участниците във вълненията и в окупацията на Софийския университет, който е от "Протестна мрежа". Той е получил данните от МВР по закона за достъп до обществената информация, съобщи bTV.

Човекът е питал още дали загражденията, които опасваха Народното събрание, са собственост на вътрешното министерство, тъй като се говори, че се наети от чужда фирма. От ведомството обаче отричат информацията.

Рангелов очаква още справки от МВР - за цената на командированите от страната полицаи по време на протестите.

„В крайна сметка излиза, че изразът „подавам оставка" струва по прогнозни данни над 5 млн. лв., включвайки разходи за горива за извънреден труд. Това е дупката в бюджета на фонда за лечение на деца в чужбина. Все още не е ясно дали тези заграждения бяха законни. МВР не може да отговори дали не е нарушило закона, като е увеличило 20-метровата зона за сигурност", коментира Рангелов.

Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължиха над година. Междувременно кабинетът на Пламен Орешарски подаде оставка, сформира се служебен кабинет и се насрочиха предсрочни парламентарни избори на 5 октомври.