Радко Рангелов се появи пред парламента с желание да се бори за по-зелен живот в големите комплекси, но го посрещна празния площад, съобщи bTV.

"Искат на строят блок точно под балкона ми. Участвах вече в един голям протест в самия "Младост" и като казаха днес пред Народното събрание да се съберем. Но ето, няма я кметица, няма никой. Аз обаче изказвам съпричастие”, каза Рангелов.

Няколко часа по-рано кметицата на "Младост” Десислава Иванчева обяви във фейсбука си, че пред парламента жителите на квартала и тези от "Дружба” ще се изправят с плакати и скандирания срещу промените в устройствения план на Столична община.

В часа, обявен за начало на протеста обаче, кметицата съобщи, че на дискусия в парламента ще защитава зелените площи на София, застрашени от поголовно застрояване. Поиска и подръжниците й да стискат палци.

Ето какво написа Десислава Иванчева по-късно:

"Със зам.-кмета на Младост Биляна Петрова, общинските съветници Борис Цветков, Милка Христова, Войслав Тодоров и лидерът на Зелените Борислав Сандов влизаме в Народното събрание. Тук ще защитаваме зелените площи на София, застрашени от поголовно застрояване с промените в Закона за устройство и застрояване на Столична община. Ако искате последните останали градинки между блоковете ни да си останат такива, стискайте ни палци в борбата със статуквото".

Радко Рангелов отишъл на протеста пред парламента, като се надявал да намери съратници, но се оказал сам.
Столичанинът оправда другите с версията, че само той не е разбрал, че е протестът е отменен.

"И сам воинът е воин”, завърши самотния си протест Радко Рангелов от "Младост” и си тръгна с готовност отново да се включи, ако се организира. И с надеждата да не се окаже отново сам самичък срещу цялото Народно събрание.