Протестът завърши към 22 часа с кървава равносметка

Трима полицейски служители са пострадали, като единият е с по-сериозно нараняване на главата, съобщиха от МВР.

Един от полицаите е със счупен нос, той станал жертва на предметите - камъни и пиратки, които футболни ултраси хвърляха по полицаите в опита си да пробият кордона и да влязат в циганската махала.

По неофициална информация са пострадали и 4-има от протестиращите, оказана им е първа помощ в Спешния център на града, съобщи "24 часа". Единият от пострадалите протестиращи е ударен с палка по главата. Сред ранените имало и момиче.  

За проявената агресия са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства. В полицията са доведени петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите, съобщи още МВР. 

При протеста протестиращи пробиха полицейските заграждения на една от улиците в Раднево и стигнаха пред ромската махала на града.

Множеството скандираше „Много сме, силни сме”, „България над всичко”. Недоволните хвърляха бомбички и шишета с вода срещу полицейския кордон.

На няколко пъти се опитаха да издърпат и пробият и другите заграждения. На протеста се забелязваха и хора с маски на лицата, предаде bTV.

В ромския квартал всичко беше тъмно, хората казваха, че още по обяд всички са изведени от там с автобуси.

Протестът срещу агресията и безнаказаността се организираше за втора поредна вечер, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя.

От сряда следобед градът беше под полицейска блокада. Коли на жандармерията са разположени из целия град, основно около ромската махала и в нея, за да предотвратят евентуални сблъсъци.