Вчера жители на селото протестираха пред сградата на “Солвей Соди“ в Девня. Намеренията за изграждане на депото за отпадъци е то да бъде в съседство до селото. Вчера напрежението ескалира. Над 100 души протестираха и издигнаха знамена с надписи "Солвей, вън от България". 

Ето какво още заяви Владимир Каролев на фейсбук страницата си: 

"Компания Солвей е световен лидер в производството на индустриална сода. Инвестирала е от 1997 г до днес близо 1 млрд лв, за да превърне изтърбушения построен през 1960-те години завод за сода в един от най-модерните в света.

Поддържа стотици високоплатени работни места. Един от най-големите износители е на България.

Ново депо за отпадъци, отговарящи на най-високите световни екологични изискания, трябва да се построи.

А група жители на селото атакуват входа на завода с плакати "Солвей - белгийски окупатор", "Солвей - махайте се". Облечен в черно троши стъклата на входа удряйки ги с конуси за пътна маркировка. После БНТ му взима интервю с анонса "Пострадал от протеста".

Гиди прости граждани на клета Майка България. Да, прав е Роналд Рейгън : "Бедността е най-справедливото наказание за глупостта", коментира Владимир Каролев. 

А иначе аргументите за протест на жителите на селото са, че не желаят природата да се замърсява, тъй като депото за т.нар. "неопасни отпадъци" ще отрови природата.

Според изпълнителният директор на завода  Спирос Номикос, депото не е опасно.

През август в селото проведоха референдум, на който повече от 90% от хората гласуваха против депото, а резултатите от него станаха задължителни. Допитването обаче беше атакувано в съда от областния управител, като делото е насрочено за 26 октомври.