Украйна протестира заради посещение на Путин в Крим

stat
16:05  |  20 ноември 2017 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Руският президент Владимир Путин откри паметник на Александър трети в Крим Руският президент Владимир Путин откри паметник на Александър трети в Крим
Сн.: Официален сайт

Украйна изпрати протестна нота до Русия заради посещението на президента Владимир Путин в Крим.
"Украинската страна смята това посещение и другите т. нар. пътувания на руски чиновници във временно окупираната Автономна република Крим и Севастопол за грубо нарушение на държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна", се казва в съобщение на пресслужбата на украинското министерство на външните работи.

В текста се посочва също, че съответната протестна нота е била изпратена до руското външно министерство.

На 18 ноември Путин участва в откриването на паметник на руския император Александър Трети в парка на Ливадийския дворец в Ялта.

Четириметровата скулптура е изработена от бронз в един от уралските заводи. Неин автор е руският художник Андрей Ковалчук.

Вижте снимки>>

Паметникът е издигнат на мястото, където се е намирал т. нар. малък ливадийски дворец, построен през 19-и век и разрушен в годините на фашистката окупация. В работния кабинет на двореца Александър Трети умира на 20 октомври 1894 г.

Предишното посещение на Путин в Крим беше през август.Последно в Политика


Спекулира ли се с мораториума за нови лекарства?

Представител на неправителствена организация и болничен директор сблъскаха позиции за мораториума за нови лекарства и има ли ли спекулации по темата.