Билбордът се намираше на кръстовището на улица "Гурко" и булевард "Евлоги Георгиев". Плакати има също на булевардите "Брюксел" и "Цариградско шосе".

От полицейския синдикат казаха по Би Ти Ви, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици.

В деня на официалното откриване на европредседателството, полицаите излизат на улицата, с искане за 15% увеличение на заплатите.

Пред OFFNews управителят на "Метрополис" Тихомир Младенов коментира, че е взел решението за свалянето на плаката на базата на договора за наем, който е сключил с фирма "Аргент". Младенов обясни, че е взел решението за свалянето на билборда единствено на базата на договора си с другата фирма и в случая не е имал политически съображения.

От правителствената пресслужба обясниха, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил един от билбордовете, който е платен от правителството във връзка с европредседателството, да бъде преотстъпен на синдикатите.

От Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) обявиха вчера, че на 11 януари от 16,30 до 17,00 часа протестиращите служители в МВР ще "посрещат" делегациите с винили на кръстовището на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе" и на кръстовището на Орлов мост.

Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър "Иван Вазов", където ще е официалната церемония по старта на председателството.

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР, е 25 януари, когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК.

На 11 януари от 11.00 часа ще се състои и протест в подкрепа на Истанбулската конвенция.