Първият протест подкрепя внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството.
Млади хора протестират пред Народното събрание с искане за оставката на ГЕРБ и в подкрепа на вота на недоверие към правителството.

„Глас срещу ГЕРБ = глас за България“, „Спаси България от корупцията“, „Ходете си вие, за да не емигрираме ние“ и „ГЕРБ = корупция“- са само част от плакатите, които младежите са направили, за да покажат отношението си към политиката на кабинета „Борисов 3“.

Вижте снимки >>>


За да изразят отрицанието си към аферата "Суджукгейт", като метафора на корупцията в страната, младите хора бяха закачили истински суджук на въдица.

Те раздават на народните представители от мнозинството листовки, направени под формата на банкноти от 200 и 500 евро, за да покажат, че корупцията се шири и по най-високите нива на държавната власт.

В градинката до Народното събрание защитници на Истанбулската конвенция поискаха да бъде ратифицирана. Според тях нашето законодателство не давало достатъчно гаранции за защита на жените от насилие. Защитниците на конвенцията носеха плакати "Любовта не боли", "Истинските мъже не бият", "Уважавай жените", "За правото на мъжете да правят салата".

Плакати, но с друго съдържание – „България е християнска, а не педерастка”, „Национални предатели, спрете се”, имаше и от другата страна на Народното събрание. Там се събраха противници на конвенцията.