След като силите на реда блокираха всички улици, водещи към сградата на правителството, множеството се отправи към Народното събрание, където скандира "Убийци", "Оставка", "Груйо, ти си приключил" и "Пуснете народа в сградата".

Движението пред парламента беше напълно блокирано от протестиращите, които бяха предимно млади хора. Младежите бяха със запалени свещи в ръце и пееха  химна на Република Македония.

Това е втори протест в Скопие след разкритията на опозицията, че Груевски и неговите най-приближени - вътрешният министър Гордана Янкуловска и директорът на спецслужбите Сашо Миялков /братовчед на Груевски/ са прикрили убийството на 21-годишния младеж Мартин Нешковски от полицай през юни 2011 г.

Нешковски бе убит в центъра на града по време на празненствата на партията на Груевски ВМРО-ДПМНЕ за победата на парламентарните избори.

Сред протестиращите е и лидерът на новосформираното гражданско движение "Има бъдеще" Владимир Лазаревик, предаде БГНЕС. Той заяви, че "дните на това управление са преброени".

"Ще сложим край на тази система, която съществува от десетилетия в Македония", каза още Лазаревик.

При вчерашните протести се стигна до тежки инциденти с десетки ранени, включително и полицаи. От опозицията обявиха, че "Груевски е избрал пътя на най-големите диктатори като Милошевич и Чаушеску за падане от власт".

Самият Груевски заяви, че "става въпрос за добре организиран партиен протест, в който са участвали и лица с престъпно минало".
Проправителствените медии определят протестите като "вандалски и финансирани от чужди служби и Сорос".