Те спряха движението за около 10 минути, предаде Би Ти Ви. Протестиращите искат по-чести автобуси по линия 59 и да се върне закритата вече линия 58.

В момента градският транспорт до тези райони се движи на 20 минути в пиковите часове и на около час в останалото време.

В засегнатите населени места живеят близо 10 хил. души.

"От Столичния общински съвет не спазиха срока, в който трябваше да отговарят на нашите предложения, които бяхме направили. Искаме възстановяване на автобусна линия 58, нов конкурс за маршрутна линия 22. Това са ни исканията.

Те ни казаха, че са сменили автобусите, но ги смениха с най-счупените автобуси, с които разполагат. Аварират постоянно и в иначе натоварения трафик, като има и аварирал автобус, съвсем се разреждат. Положението е трагично, ние сме в транспортна криза", разказа пред Дарик един от организаторите на протеста.

Често на хората им отнема повече от час и половина да стигна за работа в столицата.

"Предвид това, че имаме нередовен автобус, на който разчитаме, ние нямаме алтернативен транспорт. Много хора отиват на работа след час и половина-два уморени от дългия път и се очаква да са полезни в работата си, няма как да стане това", допълни той.

През седмицата от столична община обясниха, че вече са взети необходимите мерки и ще бъде направено преброяване на пътникопотока.