На 23-ти юли миналата година се стигна до кървави сблъсъци между протестиращи и полиция пред парламента.

Напрежението беше провокирано от решение на МВР народните представители да бъдат изведени от парламента с бял автобус.

Вижте снимки >>>

Протестиращите от #ДАНСwithme ще се съберат днес в 17,30 ч. на площад "Независимост", до фонтаните пред президентството.

"Измина една година от най-срамната дата на това престъпно управление - "нощта на белия автобус". Денят, в който народните избраници застанаха срещу народа си. Денят, в който политиците смазаха достойнството на гражданите и проляха българска кръв. Денят, в който паднаха маските. Нека кажем "СТИГА". Нека изпратим това уродливо и престъпно управление в историята. Нека никога да не забравяме този ден. НИКОГА! "ВИЕ СТЕ ПОЗОР, ОСТАВКА И ЗАТВОР!", пише в страницата на събитието във Facebook.

Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу един полицай, уличен в насилие срещу протестиращите. Бяха образувани още три производства за нанесени телесни повреди от протестиращи на полицаи, но те останаха срещу неизвестен извършител.

Очаква се днес кабинетът „Орешарски” да подаде оставка след редовното заседание на Министерския съвет.

Малко след 9 ч. стана ясно, че и днес заседанието на парламента няма да се проведе заради липса на кворум.

Председателят на НС Михаил Миков напомни на депутатите, че дори и да бъде депозирана оставка на правителството, ще трябва да се проведе заседание, на което тя да бъде гласувана, а затова е необходим кворум. ГЕРБ заявиха, че ще влязат в залата само за гласуване на оставката.