Промените позволяват на президента Блез Кампаоре да остане на власт, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Няколко канцеларии, включително тази на председателя на парламента, бяха обхванати от пламъци. Заседателната зала, която беше плячкосана, обаче засега не е засегната от пожара.

Кълба гъст черен дим излизаха от изпочупените прозорци на сградата. Силите за сигурност, охраняващи район близо до президентския дворец, са открили огън с бойни муниции и са използвали сълзотворен газ, за да спрат наближаващи тълпи от протестиращи, предаде Ройтерс.

Междувременно правителството съобщи, че е оттеглило законопроекта, предизвикал безредиците.

Протестите срещу президента обаче обхванаха и втори град - Бобо Диуласо. Там  демонстранти подпалиха кметството и централата на партията на държавния глава.

Протестиращите опожарили също дома на кмета - поддръжник на президента Блез Кампаоре, както и къщата на правителствения говорител Ален Едуар Траоре, който е роден в района.
Властите приканиха населението към спокойствие и сдържаност.

Насилието в Уагадугу вече взе жертва - 30-ина годишен мъж, намерен с рана на слепоочието на около 300 м от дома на Франсоа Кампаоре - брат на президента и влиятелна фигура на режима. Според очевидец, цитиран от АФП, той бил застрелян от телохранител на Франсоа Кампаоре.