На плакатите бе изписано „BeleNE", "Радиоактивни отпадъци за 100 000 години", „Не на руската ядрена мафия", съобщи LiveNews.
"Твърдението, че нашите централи са по-безопасни от японските, е дълбоко невярно", каза Снежинка Цветанова от „Екогласност”.

В сдружението имали данни, че изхвърлянето на аерозоли, съдържащи радиоактивни изотопи, в атмосферата над козлодуйските реактори, било 4700 пъти по-голямо, в сравнение с арбските и френските.
„Не вярваме, че и реакторите в „Белене” ще са безопасни, страната трябва да се ориентира към възобновяеми енергийни източници”, каза Цветанова.

"Да извадим поуки от случващото се в Япония", добави зам.-председателят на „Екогласност" Петър Пенчев.

В началото на протеста зам.-министърът на икономиката Марий Косев прие представители на партия „Зелените”. Това скара еколозите. От "Екогласност" казаха, че са отказали да участват, защото от министерството искали с това да опорочат протеста.
Пенчев обвини "Зелените", че преследват политически цели. По-късно той също врезе в министерството.
„Говорихме за незаконното разширение на хранилището за радиоактивни отпадъци край София, което бе прекратено през 2009 г. от министър Джевджет Чакъров, и за ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй”, разказа Пенчев.