Служебното правителство тайно подготвя страната ни за военни действия срещу Русия, обяви Волен Сидеров по време на протестните действия, предаде Дарик.

Вижте снимки >>>

Участниците в проявата поискаха оставката на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов с мотива, че той си превишава правата, обявявайки Русия за враждебна страна.

Служебният кабинет, президентът Росен Плевнелиев, ГЕРБ и хората на Костов работят за това България да влезе във война с Русия", каза лидерът на Атака по време на протеста.

Той добави, че в страната в момента се правели учения на американските военни изтребители с обхват 2000 км, което означало, че те спокойно можели да участват в бойни действия на Кримския полуостров. Според него се удължавали и писти в определени военни бази.

На 40-минутния протест се събраха около 50 души, които носеха плакати с надписи „Не на американските бази в България" и „Не искаме война с Русия".

Недоволството на националистите предизвика и документът на военното министерство „Визия 2020 - България в НАТО и Европейската отбрана".

В първоначалния вариант на текста е записано, че политиката на Русия е заплаха за демократичните ценности в страната.

На проведеното днес заседание на Съвета за сигурност обаче част от тези текстове бяха отхвърлени от премиера Георги Близнашки.

От Атака вече подготвят подписка за екстрадиране на американските военни части от България.

Националистите се заканиха да сезират и прокуратурата, а ако водената политика срещу Русия продължи, щели да последват и още протестни действия.

Кръстосан огън: Заплаха ли е Русия за България?

АНКЕТА: Смятате ли, че Русия е заплаха за националната ни сигурност?