Хората се събраха на пешеходната пътека на пътя Бургас – Созопол, където вчера беше блъснат и убит 16-годишният Костадин Джардов.

Около 6,48 ч., 16-годишното момче, което е от село Атия, е вървяло към автобусната спирка, за да отиде на училище. Костадин е отличник в бургаската Професионална гимназия по туризъм. Той е пресичал главния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джипа на 59-годишния Кирил Георгиев. Няма спирачен път. Ученикът e влачен близо 30 метра и е загинал на място.

Протестиращите поискаха кръстовището да се преправи, за да стане по-безопасно, като се изгради пасарелка или се направи кръгово движение, предаде bTV. Хората оставиха карамфили по пешеходната пътека и блокираха движението на автомобилите.

Според местни трафикът на това място е огромен, особено през летните месеци, и пресичането винаги е било много трудно. Шофьорите рядко минават с под 100 км/ч, а камерата, която уж трябва да регулира движението, не работи от три години.

Местните казват, че вече са изгубили бройката на убийствата на тази пешеходна пътека. 

"Тук са загинали много хора, има поне 4 паметника. Време е да се вземат мерки за обезопасяване на това кръстовище. Аз лично многократно съм настоявала за това. И сега ще направим подписка и ще я внесем във всички институции”, каза кметът на Атия Ренета Стоева.

Шофьорът, блъснал и убил Костадин, бе задържан за 24 часа в РПУ-Созопол. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

АНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата