"Почти изменихме квалификацията, но в крайна сметка се спряхме на определението „непредумишлено убийство“, каза Робен, цитиран от френското издание Provence и Агенция „Фокус“.

Андреас Лубиц познавал района на катастрофата в Алпите

Андреас Лубиц, вторият пилот на германския Еърбъс А320, който е заподозрян, че умишлено е причинил катастрофата на самолета, познавал района на френските Алпи, където свалил машината, тъй като е бил там в отпуска и през ваканциите, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

За това разказал Дитер Вагнер, член на лятната школа в Монтабаур, където е учил Лубиц. Вагнер уточнил, че Лубиц преди е летял там на делтапланер.

Нито едно цяло тяло край Барселонет

Спасителите, работещи на мястото на катастрофата на немския А 320 във Френските Алпи, не са открили нито едно цяло тяло. До момента са открити около 600 части от тела.

Във Франция пристигнаха родственици на загиналите в катастрофата, за да предадат на следствието лични вещи на пасажерите, от които могат да се извлече ДНК за опознаване на частите от тела.

Междувременно, излизат нови и нови доказателства, че втория пилот Андреас Лубиц не е трябвало да бъде допускан да управлява самолет.

В архивите на лятната школа на "Луфтханза" е открита лекарска забележка: "На курсиста е необходим особен и постоянен медицински контрол".

Съобщено бе и че Лубиц е прекъснал обучението си за 1,5 г, за да се лекува от депресия в психиатрична клиника в Дюселдорф. Малко по-късно обаче от клиниката отрекоха при тях да е лежал пациент с подобно име.