Инцидентът е станал в събота, когато 4-годишното момиченце посещава басейн и джакузи в хотел „Адмирал“ заедно с майка си и баба си, които са гражданки на Великобритания, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Бащата е българин.

Детето решава да се премести по-близо до майка си в джакузито, когато започва да пищи от болка. Виковете карат спасителя да изключи смукателната помпа, за да бъде освободено момиченцето от получилия се вакуум.

Пострадалото дете е било транспортирано веднага във варненската болница „Света Анна“, където са извършени две животоспасяващи операции.

В момента момиченцето е в реанимацията на болницата в много тежко състояние.

Началникът на детската хирургия в МБАЛ "Св.Анна" във Варна д-р Румен Христов уточни, че травмата на момиченцето е изключително сериозна. Помпата е създала вакуум и е изкарала тънките му черва, като са нанесени много сериозни вътрешни увреждания. Лекарят не изключи напълно вероятността да се наложи малката Изабела да бъде подложена на още една операция.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за причинена телесна повреда поради незнание, немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Продължават процесуално-следствените действия.