Бившият министър на културата в кабинета „Борисов” разказа пред Нова телевизия, че помни Сидеров като обикновено момче с кожено якенце, което работело при Петьо Блъсков и всеки ден чинно чакало да му излезе статийката.

"След това рязко видяхме добре облечен човек, с едни нейзнайно какви пари и дразнещ с поведението си. Воленчо няма декларирани парички, а прави скъпили луксове - 15 000 евра само в хотелчето в Париж, защото иска да е щастлив, за сметка на хората, които му повярваха и го вкараха в парламента", добави депутатът от ГЕРБ.

Той определи лидера на "Атака" като тежък комплексар и добави, че сега е неговият звезден момент - направил си парите и оттук-нататък щял да си живее.

"Само че някъде има една прокуратура – много искам да я уважавам - не "чадърчета", да влязат да видят как става тази работа, какво яде, какво пи, с какво пътува. Много е богат, по-богат от мен. Обидно е, защото моите пари не са крадени, а неговите не знам какви са
”, заяви още Рашидов.

Вчера ГЕРБ инициираха искане за отстраняване на Сидеров от председателското място в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интерес. От партията се мотивираха, че е недопустимо той да заема поста след последните информации и снимки за негови луксозни пътувания в чужбина. Хората на Бойко Борисов настояха той да обясни откъде разполага с толкова големи суми, щом твърди, че не харчи от субсидията на "Атака", а лични средства.

Сидеров отговори от Китай, където е част от българската делегация, водена от председателя на НС Михаил Миков. Той не даде обяснение за собствените си пари, но бе категоричен, че не е похарчил нито един лев държавни пари, докато Борисов бил похарчил милиони, за да води с правителствения самолет "певици, шантонерки и футболисти".

От БСП коментар направи Антон Кутев, който каза, че не е сигурно дали ако се видят снимките от пътуванията на Бойко Борисов, няма да излязат още по-интересни неща. 

КРЪСТОСАН ОГЪН: Да остане ли Волен Сидеров председател на комисията по корупция?