По думите на Лазаров, случаят е докладван на дежурен прокурор, който незабавно е посетил местопрестъплението и е дал необходимите указания, предаде Дарик радио.

От варненската полиция потвърдиха, че подобно престъпление е извършено, образувано е досъдебно производство по член 116 от Наказателния кодекс - за убийство, но отказаха повече подробности.

Мъж на 79 и жена на 76 години са убитите във Варна, каза д-р Антоанета Касабова от Спешния център, цитирана от "Фокус". Сигналът е бил подаден в събота към 12.45 часа за инцидент на ул. „Бузлуджа” в широкия център на Варна.

Според източници на местния сайт "Топ новини" убитият, съпругата му и нейната сестра са били заедно във фамилния дом. Съпругата отишла до магазина и когато се върнала открила окървавеното тяло на мъжа си в коридора. В една от стаите пък бил открит трупът на сестра й. Жертвите са имали рани основно по главите.

Братът на убитата разказва

Всички живеещи в кооперацията на ул. "Бузлуджа" №3 са от една фамилия - брат и три сестри, а четвъртата и най-възрастна живее в САЩ.

Жертвите на кървавото престъпление са Елка Стефанова и Николай Курдов, каза братът на убитата Тодор Порожанов, който живее на първия етаж и е трудноподвижен, съобщиха "Стандарт" и варненският сайт "Петел".

Нищо не чух в събота, не мога да си обясня защо някой би им посегнал“, промълви възрастният човек. Той разказа, че в петък – ден преди убийството, мъж с полицейска униформа позвънил на вратата на Дора и Николай Курдови и им казал, че срещу тях имало оплакване, че дават подслон на сирийски бежанци.

Възрастните хора пуснали „полицая“ в апартамента си, а той им изискал личните карти. След това си тръгнал. Тодор Порожанов е убеден, че именно мнимият полицай е отговорен за зверското престъпление.

Освен това вратата им не е взломена. Или той си е отключил, или те са му отворили доброволно“, обяснява мъжът.

Когато Дора Курдова се прибрала от магазина с покупките, вратата на апартамента била заключена. Тя си отключила, но когато влязла вътре, намерила окървавените и безжизнени тела на сестра си Елка и мъжа си Николай.

Не знам какво ще търсят вътре, при положение, че ние сме пенсионери, не сме богати. Николай навремето работеше като фрезист, а Елка беше трудоустроена“, разказа още Тодор Порожанов.

Семейство Курдови имат една дъщеря, която живее с децата си в Италия.