Това стана ясно от приключилата аутопсия в Съдебна медицина-Бургас.

При нея е установено, че Христо е убит с изстрел в сърцето.

"Проектилът е разкъсал сърцето и белия дроб на момчето, което е издъхнало вследствие на кръвозагуба", съобщи съдебният лекар д-р Галина Милева, цитирана от "24 часа". По думите й, смъртта е настъпила за около 10-12 минути.

20-годишният Христо е успял да тича прострелян около 200 метра, преди да падне, тъй като не е имал разкъсан централен кръвоносен съд, при което фаталният край настъпва много по-бързо, обясниха медици.

Същевременно Окръжната прокуратура в Бургас привлече като обвиняем и задържа 20-годишния Бойко Борецов за това, че на 8 февруари в съучастие с Христо Борецов е направил опит да отнеме сумата от 125 000 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

За целта е употребена сила, като Бойко Борецов е бил въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от деецът причини.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бойко Борецов.

Двамата братовчеди нападнаха охранителите на инкасо автомобил, превозващ пари за пенсии, пред пощенския клон на ул. "Христо Ботев" №12 в Средец вчера сутринта. Бойко Барецов напръскал единия охранител със спрей, а през това време Христо се опитал да запали колата.
Тогава единият от гардовете стрелял. Братовчедите побягнали, но след около 200 метра Христо паднал и починал. Бойко Борецов се укри, но бързо бе задържан.

По-късно стана ясно, че и двамата са работили в охранителни фирми и познават добре дейността на инкасото. Младежите не са криминално проявени.