Биячът на Алекс от Бяла остава в ареста

stat
16:43  |  11 юли 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Според магистратите съществува реална опасност Валентин Маринов да се укрие Според магистратите съществува реална опасност Валентин Маринов да се укрие
Сн.: NOVA Broadcasting Group

Районният съд в Бяла наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 32-годишния Валентин Маринов за побоя над 18-годишния Александър А. на 8 юли.
Мъжът е обвинен, че е причинил средна телесна повреда на младежа, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал около 5,50 часа в центъра на Бяла. От събраните до момента доказателства е установено, че Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Александър, при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

Съдът е приел, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието - тежко умишлено престъпление от общ характер, за което законът предвижда наказание до шест години затвор.

Според магистратите съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. Мъжът често пътувал и зад граница.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

Наблюдаващият прокурор Ива Христова коментира, че продължават активните следствени действия по разследването, установяват се нови свидетели, които се разпитват. До момента обвиняемият не е дал обяснение за случилото се. Определението на съда може да се обжалва.

От Университетската болница в Русе обясниха, че момчето продължава да бъде в кома, като състоянието му остава тежко.

Заради инцидента в Бяла две поредни вечери се организира мирен протест, който ще се състои и днес.
Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.