Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Даниел Димитров-Релето и Любомир Димитров бяха оправдани за отвличането на бившия митничар Георги Георгиев-Пурата, предаде БТА.
Прокопиев бе признат за невинен и за отвличането на бизнесмена Борислав Атанасов и рецидивиста Васил Маникатов.

Така, освен за отвличането на Румен Гунински-младши, за което виновни досега не бяха намерени, вече няма такива и за още три от похищенията, приписвани на бандата.
Групата на "Наглите" бе обвинена за 11 отвличания и един опит за отвличане.

Останалата част от решението на предходната инстанция бе потвърдено.

През април 2012 г. делото срещу групата на „Наглите” приключи на първа инстанция, като само четирима от подсъдимите получиха ефективни присъди – Евтимов, Прокопиев и Димитър Димитров  получиха по 18 години затвор, а Любомир Димитров бе осъден на 15 г.

Съдът остави мерките за неотклонение на подсъдимите - задържане под стража за Евтимов, Прокопиев, Даниел Димитров и Любомир Димитров.

По-рано днес прокуратурата поиска осъдителни присъди за всички участници в групата с мотива, че са събрани доказателства, че са имали отношение към отвличанията, за които групата беше изправена на съд преди три години.
Според държавното обвинение оправданите от съда Павел Петков-Павката, Цветозар Славчев-Цуро и братята Митко и Радослав Лебешковски (братята бяха осъдени условно само за незаконно оръжие - б.р.), са съпричастни към отвличането на Ангел Бончев и съпругата му Камелия, а Петков само с похищението на Бончев.

Съдът обаче отново не намери Лебешковски за виновни за отвличанията.
Петков и Славчев пък бяха оправдани по всички обвинения и на първа, и на втора съдебна инстанция, тъй като срещу тях прокуратурата не успя да представи почти никакви доказателства.
И четиримата остават с най-леката мярка - подписка.

Колкото до искането на адвокатите на осъдените делото да бъде върнато на първа инстанция - държавното обвинение заяви, че това не е нужно.
Председателят на съдебния състав Мария Митева обаче също е с особено мнение, според нея делото трябва да се върне на Софийския градски съд заради допуснати съществени пропуски.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.