38-годишният Георги Джендов, 32-годишният Красимир Апостолов, 29-годишният Димитър Харалампиев-Рочата, 29-годишният Георги Недев и 30-годишният Пламен Русев са обвинени за това, че около 1.30 ч. на 23 юли са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото в бар "Бикини" в Созопол, съобщиха от държавното обвинение.

Нападателите блъскали, нанасяли удари с крака и юмруци по тялото и лицето на К.Т., отправяйки репликите – „чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене“, както и ударили с юмрук в главата и ухото управителя Христо Бардуков - секретар на Комисията за младежта и спорта в Общината и бивш репортер от „Господари на ефира”.

Петимата ще отговарят за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм, а срещу Георги Джендов, който се счита за приближен на Димитър Желязков - Митьо Очите - има обвинение и за закана за убийство.

Предвиденото в закона наказание е до 5 г. "лишаване от свобода", а за закана за убийство - до 6 години затвор.

Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районната прокуратура в Бургас е постановила задържане за срок от 72 ч.

Утре наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Районния съд в морския град за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за петимата обвиняеми.