Синът на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков е извършил престъплението, след като вече е осъждан условно за причиняване на средна телесна повреда и е в изпитателен срок, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мартин Чоков, който е роден през 1997 г., е обвинен затова, че на 12 януари т.г. в село Галиче е пребил жестоко 19-годишния Радослав Илиев.

Младежът е вървял по улицата, когато е застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук.

Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата си в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но бил спрян от возещия се в колата негов приятел. Пострадалият се опитал да се изправи, но не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център във Враца.

Лекарите констатирали мозъчно сътресение, поради което бил подаден сигнал до РУП - Враца за постъпило лице след нанесен побой.

Изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза сочи, че 19-годишният Радослав Илиев е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза.

Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда.
По време на разпита, Мартин Чоков не се е признал за виновен.

Радослав Илиев и родителите му са с мярка за защита – лична физическа охрана, поради опасения от натиск от Ценко Чоков.

В момента Мартин Чоков е с мярка за неотклонение "парична гаранция".

Това е поредното престъпление, извършено от 18-годишния младеж. В Районен съд-Бяла Слатина е внесен още един обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.