Софиянецът е обвинен за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство, както и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от държавното обвинение.

Вчера около 9 часа, в района на Карловски надлез на магистрала „Тракия“ край Пловдив, се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация, управляван от обвиняемия Цветан Петров. В колата пътувал и 59-годишният му брат Петър Петров.

По същото време по отсечката се движел и „Опел" с бургаска регистрация, шофиран от 31-годишен мъж, като в колата пътувала и 20-годишната му бременна приятелка. 

Двете коли се движели в посока София. В района на Карловския надлез, Цветан Петров се подразнил, че водачът на опела се движи по-бавно и му пречи на движението. Петров изпреварил бургаския автомобил, засякъл му пътя и го принудил да спре. След това двамата братя слезли от колата, а шофьорът на опела слязъл от своята.

Без да бъдат предизвикани, братята нанесли удари с юмруци по главата и тялото на по-младия мъж, който при опит да се защити ударил в лицето Петър Петров. Той е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

По делото са извършени активни процесуално-следствени действия. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци.

Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената.

Установено е, че битият шофьор на опела е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Цветан Петров е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние.

Разследването за установяване на фактическата обстановка продължава, поради което Районна прокуратура-Пловдив призовава гражданите, които имат информация по случая да се свържат с разследващите органи.