Побоят е станал вчера по обяд. Трима ученици от 12-ти клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час, като обяснявали, че не знаят какъв час имат.

Учителка по география им направила забележка, като през това време учителят по английски Антон Велков излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. 17-годишният Атанас Георгиев излязъл от училището, след което се върнал с дървен кол, с който започнал да удря учителя по английски, който е на 40 години и в последните две работи в гимназията.

Дванайсетокласникът е задържан. По случая е образувано бързо производство. На ученика са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Той ще остане в ареста за 72 часа, като предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районен съд – Асеновград за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършени са разпити на установените по делото свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия.

С протокол за доброволно предаване по делото е приобщен, като веществено доказателство, дървен кол, с който ученикът е нанесъл удар на преподавателя.

Делото ще бъде приключено в законноустановения срок за провеждане на бързо производство.