В сигнала се твърди, че като принципал на Националния дворец на културата Дончев умишлено не е упражнил достатъчно грижи и контрол за управлението на дружеството. Сигналът е постъпил вчера и все още не е разпределен, съобщи БНР.

Вицепремиерът Томислав Дончев вече беше разпитан от прокуратурата по разследването за скандала с НДК. Декларирах, че съм на разположение, ако има нужда от каквато и да било допълнителна информация, каза той след разпита и коментира, че не знае дали биха му повдигнали обвинения като принципал на НДК.

Служебният вицепремиер с ресор Европредседателство Деница Златева също беше разпитвана по делото за парите, дадени на НДК.

Разпитан е и министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, очаква се разпит и на бившия министър на културата, сега депутат от ГЕРБ, Вежди Рашидов.

Прокуратурата започна разследването след сигнал за нарушения в НДК, подаден на 7 февруари в ДАНС от гражданин, бивш служител на НДК. Първата справка е предадена в прокуратурата на 20 февруари, каза неотдавна главният прокурор Сотир Цацаров. На 21 февруари я изпратих на Софийска градска прокуратура на Специализираното звено „Антикорупция“, възложена бе допълнителна проверка на ДАНС, образувано бе досъдебно производство, разкри на 18 юли Сотир Цацаров, след като говори пред депутатите от комисията "НДК" в парламента.