9-годишният ягуар избяга на 3 август, докато работник почиствал клетката му и оставил вратата отворена. Над шест часа около 50 души издирваха животното. В крайна сметка ценната дива котка бе застреляна от ловеца Денко Цанков, с мотива, че е представлявал опасност.

След като случаят предизвика скандал в социалните мрежи, Районната прокуратура в Ловеч започна проверка, която трябваше да установи дали са били законосъобразни действията на хората, ангажирани с издирването и залавянето на ягуара.

Сега от държавното обвинение съобщиха, че са налице данни за престъпление, поради което е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител, предаде БТА.

От МОСВ и РИОСВ - Плевен също бе направена цялостна проверка на зоопарка, която приключи с предписания. Част от тях вече са изпълнени.

На 21 август пък стана ясно, че кметът на Ловеч Минчо Казанджиев е издал заповед с наказанията на директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и на работника, отговорен за бягството на Алонсо. Зам.-кметът Пламен Петков уточни, че Вацов е наказан със забележка, а служителят - с последно предупреждение за уволнение.