Чужденецът е обвинен задочно през ноември м.г. за това, че в периода от 18 януари 2016 г. до 12 септември с.г. е извършил три кражби от чужд имот, съобщиха от държавното обвинение.

В два от случаите испанецът е действал като посредствен извършител чрез двама жители на село Бутан. Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че негов сънародник от град Малага е починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село - с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки.

Испанецът поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева. След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.

При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.

Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 до 10 години.