Окръжната прокуратура в София е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице вследствие на нарушаване правилата за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

При инцидента загинаха трима души, а 14 бяха ранени. Сред пострадалите са 9-годишно момиче и бременна жена.

Вижте снимки>>>

Разследването се осъществява от 10 разследващи полицаи под ръководството на двама наблюдаващи прокурори от Окръжната прокуратура - София. Към момента са разпитани 40 свидетели, сред които има разпит пред съдия на чужди граждани. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Назначена е автотехническа експертиза, която ще установи механизма на извършване на престъплението. Аутопсиите на загиналите са приключили. До 12 октомври ще бъдат изготвени три съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта им, допълват от прокуратурата.

Предстои да бъдат назначени и 14 съдебно-медицински експертизи по писмени данни на всички останали пострадали. В момента се извършват огледи на всички участвали в пътно-транспортното произшествие автомобили.

По-рано днес бе съобщено, че 11 от пострадалите остават на лечение в болница. Петима, сред които и едно дете, остават в болница "Пирогов".
В "София Мед" са на лечение двама, които също са в стабилизирано състояние и без опасност за живота. В УМБАЛ "Света Анна" остават четирима от ранените, сред които бременната жена, като всички са без опасност за живота.

Ранена на ”Витиня”: Видяхме смъртта отпред!