Днес Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителния акт срещу Димо П.

Мъжът е обвинен за това, че от декември 2013 г. до края на април 2014 г.  множество пъти – пет пъти на месец, е изнасилвал 12-годишната си дъщеря със сила и заплахи. Според държавното обвинение деянието представлява особено тежък случай, тъй като изнасилванията са продължили от януари 2015 г. до август 2016 г.

Димо П. е осъждан за престъпления против собствеността. Живеел на семейни начала и от това съжителство имал две деца – момиче и момче. През 2002 година обвиняемият бил осъден на лишаване от свобода. След като излязъл от затвора започнал да се държи грубо със семейството си и да упражнява физическо и психическо насилие спрямо тях.

На дъщеря си посегнал, когато била на 12 години, като за първи път осъществил полов акт с нея. Всеки път когато посягал на момичето обяснявал, че това е нещо нормално. Момичето изпитвало страх от баща си, тъй като той много пъти я бил удрял и заплашвал, че ако не се съгласява с него, няма да получава материални придобивки, ще я наказва и няма да я пуска да излиза с приятели.

През 2014 година, момичето осъзнало, че това което баща й прави с нея е нередно и започнало да се съпротивлява на желанието му, докато през август 2016 г. взело решение да избяга от дома си и потърсило помощ в Отдел закрила на детето.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.