По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице, но в хода на разследването е установено, че не става дума за организирана престъпност, а престъплението е извършено от двамата задържани.

В събота следобед мъжът и жената пътували с лек автомобил „Сеат” в жк "Младост". Спрели на улица в квартала, където бил паркиран друг автомобил - "Фолксваген Поло". 49-годишната жена тръгнала към него, а мъжът извадил куфар от сеата. В този момент двамата били задържани от спецполицаи от ГДБОП.

В двата автомобила били открити общо 101,5 кг амфетамини. Дрогата била в два куфара, разпределена в чували от по 25 кг.

При разследването са извършени обиски и изземвания от жилищата на двамата. На единия от адресите на мъжа са иззети и 2.490 кг. марихуана, която е била разпределена в общо пет пресовки. В автомобила на жената пък е открито заглушаващо техническо устройство за мобилни телефони.

49-годишната П. Йорданова и 43-годишният О. Попов са привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел разпространение. Те ще останат в ареста за 72 часа.

Жената не е осъждана и срещу нея няма неприключили досъдебни производства. Мъжът не е осъждан, но е обвинен за участие в организирана престъпна група, като делото се наблюдава от Специализираната прокуратура.

На 31 май прокуратурата ще внесе в Софийски градски съд искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на двамата.