Това се казва в официално съобщение на Окръжната прокуратура в областния град.

За искана ексхумация на момченцето съобщиха снощи родителите му Десислава и Петър Гевечанови, които са категорично против повторни изследвания на тялото на детето им, съобщиха Нова телевизия и панагюрската агенция "Пиа Нюз".

Почерненото семейство зададе и още въпроси към разследващите.

"Защо след месец разследване и експертизи се сменя следователят по делото? Защо прокурорът, който досега води делото срещу Цветан Пъков излиза болнични и защо става цялата тази промяна? Какво още трябва, за да се установи, че Пъков е виновен?!", попита майката Десислава Гевечанова.

Бащата допълни, че за тях искането за ексхумация е подигравка с паметта на детето им.

"Днес (бел.ред - в четвъртък) като ме извикаха в прокуратурата в Пазарджик и ми казаха, че трябва да извадим детето и да се кара в Пловдив, за мен това е ужас. Аутопсия е направена пълна в Пазарджик. Имаме документ.", каза Петър Гевечанов.

Бащата допълни, че в прокуратурата му обяснили, че ако не бъде извършена ексхумация на детето и не бъдат намерени доказателства, Цветан Пъков може да бъде пуснат на свобода.

От държавното обвинение обаче обявиха, че наблюдаващият прокурор не е отстраняван и сменян, а той смята, че за разкриване на обективната истина по делото не се налага извършване на ексхумация. По случая се води интензивно разследване.

"Разследването е на финалната права. Очаква се единствено заключението на автотехническата експертиза", каза пред БНР говорителят на Окръжната прокуратура Димитрия Ганчева.

Снощи близки и приятели на родителите и десетки жители на Панагюрище излязоха на шествие, за да отбележат 40 дни от смъртта на Петьо.

6-годишният Петьо бе блъснат на 14 април вечерта, докато кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов" в Панагюрище. 44-годишният бизнесмен Цветан Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, е карал колата си "Ауди Q7" с над 100 км/ч. Той навлязъл в платното за насрещно движение, където блъснал Петьо и го влачил около 70 м. Детето загина на място.

Бизнесменът Цветан Пъков, който го прегази, е в ареста за постоянно. Мярката му за неотклонение бе потвърдена окончателно на 23 април от Апелативния съд в Пловдив.