Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов, цитиран от БТА.

Тялото на детето е намерено вчера в румънския участък на Дунав и ще бъде предадено на българските власти.

14-годишната Даниела изчезна във водите на Дунав на 1 юни, когато отишла заедно с приятели да се къпе в реката, въпреки че това е забранено.

Аз бях с приятелка на брега. Дойдоха 5-6 момчета на около 16-18 г. След 15 минути дойдоха 7 деца на възраст между 10 и 14 г. – 3 момчета и 4 момичета. Започнаха да викат името на Даниела и казаха, че е изчезнала. Тогава се обадих на 112”, разказа пред "24 часа" свидетелката на инцидента Мартина Димова.

Майката на Даниела - Велислава Генова пък твърди, че не е знаела къде ще ходи дъщеря ѝ в злополучния ден. Жената допълни, че никога преди това Даниела не е ходила на плаж край реката.

Междувременно пловдивски водолази и спасители продължават издирването на 19-годишния Петър Вълчев, който изчезна във водите на река Марица. Миналата сряда малко след 18 ч. момчето е било завлечено от водата. То не е умеело да плува и е започнало да потъва. Приятелката му - 17-годишната Десислава, която също е влязла в реката, се е опитала да му подаде парче дърво, за да му помогне да излезе, но Петър не е успял да го хване.

Роднините и приятелите на Петър все още не са изгубили надежда, че младежът може да е успял да се измъкне и да излезе на брега по-надолу по течението на реката.