Разследването трябва да установи дали има умишлена безстопанственост и засега е срещу неизвестен извършител, каза на влизане в НЕК прокурор Емилия Варадинова, цитирана от БНР. Тя уточни, че предстоят множество процесуално-следствени действия, след което ще бъде дадена информация.

Проверката в НЕК е заради сигнал за сключване на договори за услуги, за които компанията има капацитет да извърши, но ползва външни фирми, съобщи по-рано Нова.

Днес също сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график, заяви по телевизията говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Тя обаче отказа да каже в коя институция ще са действията.

Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, заяви Арнаудова.

По-рано говорителят на главния прокурор обясни как са изразходвани незаконно над 50 млн. лева за АМ "Марица". Вчера ДАНС и следователи влязоха в Пътната агенция и иззеха документация за сключени договори. 


КРЪСТОСАН ОГЪН: Павлова vs. Добрев

АНКЕТА: Как оценявате активността на прокуратурата?