Прокуратурата повдигна обвинение на бивш данъчен

stat
14:34  |  14 март 2018 | Общество / Автор Красимир Тодоров /  
Данъчен служител отива на съд след журналистическо разследване Данъчен служител отива на съд след журналистическо разследване
Сн.: Скрийншот

По повод подаден на 06.01.2018г. сигнал от „Господари на ефира“ за корупция в НАП София, на 08.01.2018 г. прокуратурата е образувала досъдебно производство.
Сигналът, подаден чрез предаването, се отнася до гражданин, пострадал от действията на длъжностно лице. След проведено изключително интензивно разследване, в хода на което са извършени множества процесуално-следствени действия, на 13.02.2018 г. към наказателна отговорност е привлечен Стефан Лазаров - служител на НАП София, по обвинение за престъпление по чл. 302 т.1 и т.2 вр. чл. 301 ал.2 вр. 20 ал.2 вр. чл. 26 ал.1 от НК (получаване на подкуп чрез изнудване посредством служебно положение).

Към наказателна отговорност е привлечен и съучастникът на Лазаров - Велислава Кирилова. Спрямо нея са предявени две обвинения - за съучастие в престъплението по чл. 302 т.1 и т.2 НК , и за престъпление по чл. 304б ал.1 от НК /търговия с влияние/. Двамата са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Софийски градска прокуратура благодари на екипа на предаването „Господари на ефира“ за проявената гражданска позиция при подаването на сигнала до компетентните органи.

"Използваме възможността да подчертаем, че именно доброто взаимодействие с разследващите журналисти и незабавната реакция на полицията и Софийска градска прокуратура доведоха до събиране на доказателства съгласно изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс за престъпната дейност на обвиняемите лица и нейното преустановяване", пише още в съобщението на прокуратурата.
Последно в Общество


Предстои пълна промяна в работата след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.