Във връзка с намесване на името на "Пътища Пловдив" по повод прокурорска проверка, засягаща дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“, от компанията заявиха в официална позиция, че през февруари 2015 г. участват в открита процедура за обществена поръчка, обявена от АПИ за допълнителни строителни работи на лот № 1 от АМ „Марица” - Оризово – Димитровград, по която се включва не само споменатото отводняване, а три обособени подобекта, съобщи Дарик.

Подобектите са  „Стабилизиране на теренната основа под насипите и на пластове от зоната“, „Укрепване на откоси на изкопи” и „Проектиране и изграждане на съоръжения, осигуряващи преминаването на отводнителен канал, пресичащ трасето на АМ „Марица”.

Пътища Пловдив“ беше обявена за изпълнител на 1 юни 2015 г. след провеждане на процедура по оценяване на подадените предложения и решение на комисия от експерти на пътната агенция в конкуренция с още три подадени оферти, заявяват още от компанията, от където уточняват, че са изпълнили в срок и изцяло строително-монтажните работи по изпълнение на обекта, включени в обществената поръчка.

„Дейностите по този обект са приети от възложителя и надзора, за което компанията разполага с необходимата документация.Всички останали внушения, които засягат името на компанията и бяха тиражирани в публичното пространство, нямат общо с реалните факти“, казват още в позицията си „Пътища Пловдив АД“.