Това става, след като комисията е приела предложените от тях промени, които засягат търговските им отношения, както и с техни застрахователни посредници. ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД, ЗАД "Алианц България Живот" АД , ЗК "Надежда" АД и ЗАД "Енергия" АД са поели ангажименти да предоставят изрично възможност на застрахователните брокери, с които работят, свободно да намаляват за тяхна сметка размера на предвиденото в договора за застрахователно посредничество комисионно възнаграждение.
 
По този начин те ще намаляват цената на премията за застрахованите лица по всички видове застраховки, като така няма да се намаляват нормативно установените приходи за застрахователя. КЗК започна производство, след като установи, че в работата си застрахователите допускат забранени споразумения и съгласуват практики, съобщи в. "Дума".
 
Проверките на КЗК продължават в застрахователните  дружества "Застрахователно дружество ЕИГ Ре" АД,  ЗЕАД "ДаллБогг: Живот и Здраве" ЕАД и "ОББ - МетЛайф Животозастрахователно Дружество" АД.