Обилни снеговалежи наистина паднаха в североизточните щати Кънектикът и Масачузетс и създадоха проблеми с трафика, но Ню Йорк беше пощаден, предадоха световните агенции, цитирани от Нова телевизия.

Вижте снимки >>>

За разлика от сериозно засегнатите райони, където на места снежната покривка е около 90 см, а дори има преспи от 1,5-1,8 метра, в Ню Йорк паднаха едва около 20-30 см.

Кметът на големия град Бил де Блазио се защити след обвиненията, че е прекалил с предупрежденията. Той каза, че е действал въз основа на наличната информация. Предупрежденията за бурни ветрове все още остават в сила по крайбрежието от Лонг Айлънд до Мейн.

В страницата си във Фейсбук от Американската метеорологична служба написаха, че „бързо задълбочаващите се зимни бури са трудни за прогнозиране. Бурята се придвижи на изток и се отдалечава по-бързо отколкото бяхме прогнозирали през изминалите дни”.

Междувременно по данни на Moodys икономическите загуби на Ню Йорк от снежните бури възлизат около 200 милиона долара. Мегаполисът е претърпял значителни загуби в резултат на решението на кмета да затвори улиците за всякакъв транспорт, с изключение на колите на градските служби.

Най-много от снеговалежите пострада малкият бизнес, както и служителите на почасово заплащане, които бяха принудени да останат вкъщи заради стихията.