Състав на Варненския окръжен съд наложи на Мейзер три години и половина за убийство по непредпазливост и четири години и половина за предлагане на подкуп на полицай, предаде Нова телевизия.

След редуциране на присъдата, сега на Мейзер се налага по-високото наказание.

На майката на жертвата осъдената ще трябва да плати 150 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. За предлагане на подкуп на длъжностно лице магистратите глобиха Мейзер с 9000 лева.

Делото се води по съкратената процедура, защото Мейзер призна вината си за убийство по непредпазливост.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативен съд.

След като чу решението на съда Мейзер заяви, че е знаела предварително присъдата си. Чрез медиите тя се обърна към премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева да обърнат внимание на случая и да инициират проверка на телефонните разговори на прокуратурата и адвокатите на семейството на Николай.

По време на процеса Мейзер нееднократно заявяваше, че върху изхода на делото се оказва натиск от сестрата на мъжа й Милена Димова, която е общински съветник във Варна от ГЕРБ, предаде Дарик

В началото на днешното дело Варненската окръжна прокуратура поиска двойно по-висока присъда за Анита Мейзер, обвинена за смъртта на мъжа си, причинена със "свински опашки".

В края на миналата година 52-годишната бивша миска беше осъдена на 3 години затвор и 150 000 лева обезщетение, но в пледоарията си днес държавното обвинение настоя тя да бъде осъдена на 6 години за предложен подкуп от 30 000 лева на длъжностни лица и 4 години за убийство по непредпазливост. Прокуратурата искаше тя да плати и глоба от 10 000 лева.